Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Expertii rezervoarelor

Membru Bizoo de 16 ani.
4.00
4 stars: Foarte bun
1 pareri

Fosa bio fibromar 2000

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Fosa bio fibromar 2000
Out Of stock
Descriere
În Romania aproximativ 65% din populaţie se bazează pe fose septice; aceasta poate include cartierele şi oraşele mici, precum si zonele rurale.

Termenul "septic" se referă la mediul bacterian anaerob care se dezvoltă în rezervor şi care descompune sau mineralizeaza deşeurile evacuate în respectivul rezervor.

Este necesara o intretinere periodica preventiva, prin vidanjare, pentru a elimina solidul care se depune treptat şi umple rezervorul, reducand eficienta sa. In unele cazuri unii ignora aceasta cerinţă si în cele din urmă se confruntă cu situatii in care solidul umple rezervorul şi nu mai permite eliminarea efluenţilor lichizi.

O fosa septica întreţinuta în mod corespunzător, pe de altă parte, poate functiona zeci de ani şi, eventual, o intreaga viaţă.

O fosă septică, în general, constă dintr-un rezervor (sau, uneori, mai mult de un rezervor) cu capacitatea între 2000 litri si 10000 litri conectate la o conducta de admisie a apelor uzate de la un capăt şi un câmp de drenaj septic la celalalt.

Aceste conexiuni sunt, în general, efectuate prin intermediul unei conducte de tip T, care permite intrarea şi ieşirea de lichide, fără a perturba crusta de la suprafata.

Astăzi, proiectarea rezervorului include de obicei trei camere ( accesul la ele se face prin gura de vizitare prevazuta cu capac), care sunt separate prin pereti despărţitori care au deschideri situate in asa fel incat sa permita functionarea procesului de epurare .

Apele reziduale ( ape negre ) intră în prima cameră a rezervorului, unde are loc sedimentarea solidului .

Solidul rezultat este digerat anaerob reducândusi volumul considerabil . Acest prim compartiment are rolul si de separator de grasimi si uleiuri rezultate in urma procesarii alimentelor. Lichidul ( apele gri )ramas trece prin peretele despărţitor în camera a doua ( decantor IMMHOF), unde are loc decantarea în continuare a particulelor solide ramase in suspensie .Apoi se face trecerea in cea de-a treia camera unde ajunge doar lichid epurat in procent de 90 % ,fara substante solide iar impurităţile rămase sunt prinse şi eliminate în sol, cu apa în exces prin campul de drenaj . Astfel

în cele din urmă se întorc la apele subterane ,sunt asimilate de catre rădăcinile sistemului de plante sau se evapora.

Campul de drenaj reprezinta o reţea de conducte, asezate în şanţuri umplute cu piatră ( balastru sort mare ) , care distribuie apa uzată în intreg terenul prin orificiile de drenaj multiple în reţea.

Dimensiunea câmpului de drenaj este proporţională cu volumul de ape uzate şi invers proporţională cu porozitatea solului de drenaj.
Din Gura in Gura